Войник, който се смяташе за изчезнал, се появи на украинските позиции. Той

...
Войник, който се смяташе за изчезнал, се появи на украинските позиции. Той
Коментари Харесай

„Чудо на фронта: „Мъртъв боец ​​се върна на 8-мия ден от изчезването си

Войник, който се смяташе за липсващ, се появи на украинските позиции. Той прекара 8 дни под носа на врага. В нощта на 6 юли военнослужещ от Силите за защита с позивна " Буревий "  написа това в своя телеграм канал.

„ Едно от изчезналите по време на щурма момчета, които за жалост „ погребахме “, просто се придвижи до позициите ни жив “, заяви военният.

В обявата се споделя, че на изчезналия бранител са му лишили осем дни, с цел да се измъкне от вражеските позиции. „ Буревий ” показа, че това е виждал единствено по филмите.

Осем дни под носа на врага: детайлности за " чудото " от фронта

На 6 юли сутринта " Буревий "  сподели подробности за събитието, което назова знамение. Той означи, че сходен случай е първият в бригадата по време на пълномащабна война с Руската федерация.

„ Обикновено чакат 1-2 дни и в случай че боецът не се върне, то в към 90% от случаите това е труп, до чието тяло към момента не може да се приближи, или единствено в 10% от случаите – пандизчия “, изясни боецът.

По думите му след един-два дни след изгубването на боец околните му към този момент са известени.

Защитникът, който изчезна за осем дни, получи удар от снаряд и съвсем " избяга " при съветските нашественици, само че съумя да откри изоставени изби и остана да се крие там.

„ Той е нямал храна и вода в продължение на осем дни, тъй че търсел най-малко малко храна в изоставени къщи “, сподели Буревий.

По време на престоя си отвън украинските позиции боецът чул гласовете на съветските военни, които били на по-малко от 100 метра от него - в прилежащи къщи.

„ Просто се молех да не го намерят “, добави Буревий.

Към момента на обявата няма публично удостоверение на тази информация от командването на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР